Julledigt

Denna veckan har vi vart lediga hela familjen. Det blev även en oplanerad bloggpause. Dagarna går så fort när man hittar på så mycket saker. Det är även svårt att uppdatera via min mobil tyvärr. Önskar de kunde fixa en app till Android med. Men nu är jag tillbaka!

Vi hade iallafall en härlig julhelg och Novas första julafton blev jättemysig. Hon var pigg och glad hela kvällen och hon satt i sin babysitter och jollrade. Nova fick även en stooort berg av julklappar. Tack så hemst mycket. :) Resten av veckan har vi umgåtts med familj, släkt och vänner, så vi har inte vart hemma så mycket. Imån väntar Novas första nyårsafton, spännande.


Min lilla Nova på julafton. Den fina klänningen är från London, som Nova fått av sin moster Linnea.

Julafton

Hoppas ni får en lugn och härlig julafton allihopa!

GOD JUL


Finaste tomtetjejen Nova ♥


Nova 3 månader

Idag blir vår lillskrutta hela tre månader gammal! Grattis vår lilla älskling! Tänk att det redan gått tre månader sedan 22 september när du kom till oss. Här kommer månads-sammanfattningen av Novis.

Nova tycker om:
 Skötbordet är en klar favvo för tillfället. Novis älskar att ligga där, hon jollrar och pratar extra mycket. Hon älskar även när man sjunger för henne, då ler hon med hela ansiktet. Babysittern blir bara roligare och roligare. Framförallt nu när hon kan få tag på grejerna som dinglar framför näsan. Nova slappnar av när hon får sitta i babybjörnen, det fungerar nästan alltid. Nova tycker om att mysa med sin diingliis filt.

Nova tycker inte om:
 Att ta på mössan, det är väldigt jobbigt, helst när den ska knytas under hakan..

Nova äter: Helammas än så länge.

Nova sover: Om nätterna sover Nova fortfarande bra, vaknar oftast 2 gånger och ammas, somnar sedan om. Sedan är hon pigg på förmiddagen och sover i bärselen/vagnen mitt på dagen. Sedan är hon vaken resten av dagen och eftermiddagen, så busar hon med sin pappa när han kommer hem. Sedan slumrar hon till ca vid kl 18-19 men sover då mer oroligt. Somnar oftast för natten ca kl 22.

Nova kan:
 Lyssnar efter ljud/prat, söker med blicken och vänder sig mot en. Hon är stabilare i huvudet och är duktig på att hålla uppe det själv, men blir trött efter en stund. Nova greppar nu tag i det mesta hon får tag på. Allt ska helst hållas i. Små mjukisdjur, leksaker, filtar, kläder mm. Nova jollrar med många olika ljud, hon har även börjat göra högre glada ljud/tjut. (Inte bara skrik) Nova kan hålla huvundet uppe en lång stund när hon är på mage.

Novas klädstorlek:
 Nova använder stl 56 för det mesta. Men vi har även börjat använda lite kläder i stl 62 nu. Pyjamasarna är de flesta i stl 62 nu, mysigt när de slitter lite löst.

Nova är: Nyfiken och pigg.


Vår prinsessa Nova 3 månader, 22 December 2011. ♥

Stackars Albusen

Här kommer ett helt vovverelaterat inlägg:

Idag har vi vart hos vetrinären med Albus. Han har nämligen kissat inne en hel del, även hemma, vilket han inte brukar göra annars. Han springer även till dörren och visar att han vill gå ut. Så vi bokade tid till vetrinären, misstänkte urinvägsinfektion eller nåt. Vi kände iallafall att det var lika bra att kolla upp det. Hans allmäntillstånd är bra annars. Väl där kunde de konstatera att han hade kristaller och bakterier i urinen. Vi röntgade även honom, för säkerhets skull, så de inte var stenar eller något. Men det såg okej ut. Nu är iallafall hans prov skickat till labb, så vi får reda på vad det är för bakterier. Beroende på svaret så det kan hända att han får antibiotika senare. Så nu har han fått ett vetrinärfoder som tydligen ska göra så detta försvinner. Han ska äta det i 6-8 veckor och sedan får han lämna ett nytt test så vi ser att det försvunnit. Han fick även smärtstillande som han ska ha två gånger per dag, då vetrinären sa att han antagligen kan ha lite ont. Så, det var ju inte alls roligt detta med Albus, men samtidigt skönt att veta vad det var. Så nu hoppas jag att han blir frisk igen snart, min lille Albusen. ♥

Detta blev Novas första besök hos vetrinären. Men absolute inte de sista.. Vi brukar ju ha oturen att få gå dit med några av djuren med jämna mellanrum.. Hon sov mest, i sin vagn. Men vaknade till en liten stund och hann mysa lite med sin pappa, extra lyx mitt på dagen. ;) Anders kunde som tur var vara ledig från jobbet en stund, så vi kunde gå dit ihop.

Albus. ♥

Sedan måste jag ju bara säga att det är synd om Cooper med.... Han är ju så rädd för fyverkerier och smällare. Å så har de redan börjat skjuta massor utanför, inget skoj alls. Han riktigt kryper iväg och slinker sedan in under sängen, stackarn..

Cooper. ♥

Bebisträff

Idag har jag och Nova vart på Bebisträff. Huuur mysigt som helst. Vi var flera från massagegruppen + föräldragruppen som var där. De blev massor med bebisprat, både från mammor och bebisar. Man kunde även köpa billig fika, kaffe och smörgås för 10 kr, toppen. Vi fick även göra gipsavgjutning på våra små bebisars händer & fötter. De blev jättefina. Tyvärr har jag inga bilder från dagen. Men ska fota gipsavgjutningen senare så ni får se.

Julveckan

Då var den här, julveckan. Mys på hög nivå. Hoppas jag iallafall... Mycket som ska hinnas med som vanligt. Men till helgen, då hoppas jag att lugnet infinner sig.

Idag var jag och Nova som sagt på BVC för vaccination och kontroll. De va inte skoj, men de gick bra. Nova grät en skvätt, men fick sockervatten som tydligen smakade himla gott. Novis hade växt även denna gång och väger nu 6300 g och är 60 cm lång, stora tjejen. Vad fort det går. Verkar dock som den superväxtspurten avtagit en del nu iallafall.

Väl hemma nu har Nova under eftermiddagen sovit. Men sen när hon vaknade var hon väldigt gnällig och inte så fokuserad som vanligt. Dock ingen feber. Tyckte snarare att hon var mycket kallare än vanlig, nästan vit. Men de små kan ju reagera lite olika på vaccin. Vi håller iallafall lite extra koll på lillskruttan.


Här ser ni Novisen som sover gott i sin säng efter vaccinationen.

BVC & vaccination...

Då var det dax.. Strax ska jag och lillskruttan åka till BVC för kontroll och vaccination... Nova är lyckligt ovetande än då länge.  Bara mamman som vet vad som ska hända....


Min minsta lilla älskling. 

Fjärde advent

Vips så var denna helgen med förbi. Idag har det vart julklappar och planering som gällt. Vi har även hunnit med att köpa en julgran, luktar såå gott här inne nu. :) Ska se om jag får till någon bild senare i veckan.

Imorgon händer det..... Nova ska få sitt 3-månaders vaccin...Hua... Kommer säkert gå jättebra, men känns verkligen som ett nödvändigt ont. Å tänka sig, på torsdag blir min lillskrutta hela tre månader gammal.

Hoppas ni haft en härlig fjärde advent!

Lördag

Härligt med helg som vanligt. Idag har vi fått shoppat lite fler julklappar, inte såå många kvar nu, skönt.

Nu ska vi snart iväg till våra fina Mattias & Nina. Äntligen får vi träffa Mattias igen som vart i Afgahnistan sedan i maj. Så nu är det toppen att alla är samlade hemma igen. :)


Bild från förra midsommar. Detta året var ju lillskruttan i magen. ♥

Kalas

Idag har vi hållt oss inne så mycket som möjligt. Förutom dagens vovvepromis då. :) Snart ska vi fixa oss lite för att åka på kalas. Novas mormor fyller nämligen år!


Grattis på födelsedagen Mormor önskar Nova med familj.


Såhär gott sov Novisen efter vi kom in från dagens promis. ♥

Trötter

Idag blir det inte mycket bloggande... Här hemma är vi heeelt slut efter en lång dag. Var uppe tidigt imorse, lämnade vovvar, å åkte till jobbet och var med på julmys & möte hela dagen. Jättetrevligt, men oj så trött jag blev. Kvällen gick snabbt även den, det var nämligen julkortspyssel som gällde då. Så nu orkar jag knappt hålla upp ögonen längre... Ni glömmer väl inte att skicka julkort med brev? Såå mysigt tycker jag. ♥


Onsdag

Idag har vi haft besök av min lillasyster Linnea, mys.. De blev en liten promis, lunch och kaffe. På eftermiddagen har jag, prinsen & Nova rusat runt och handlat julklappar.... Puh..vilket jobb. Men nu är vi snart klara iallafall. Några till bara...

Nu är det hög tid att lägga sig, för imån ska jag och Novis på julmysdag på jobbet, på sektionen. Sovgott! ♥


-Gääääsp och godnatt!

Lucia

Hoppas ni haft en härlig Lucia allihopa!
Vi startade dagen med frukost och lussekatter framför tv:n kl 7.00 och tittade på Luciafirandet. Sedan åkte vi allihopa för att skriva på papper så Nova numera har två vårdnadshavare. Så nu är Anders även pappa på pappret. :)


Här har ni min lilla pepparkaksgumma, myspys pyjamas.


Jessica och Ninja (Cooper & Albus bästistjej) var och hälsade på idag. Massor med bus för vovvarna och kaffe & fika för oss. Nova fick julklapp av Ninja med, en jättefin kofta och mössa. Å vi fick med en julklapp, för både oss och vovvarna. Tackitack. ♥


Tänkte visa upp dagens Nova med. Tyckte hon var såå söt idag.
Klänning från Lindex, Body från H&M, Tights från Kappahl, Strumpisar från Åhlens. Så idag blev det en bra blandning, men väldigt matchigt ändå.


Här har ni en bild på Novas dagliga magträning med. ♥

Gröna paket...

Kan ni gissa vad jag pysslar med för tillfället?



Läget här hemma är annars: Regn och redan mörkt ute, fy... Novisen är fortfarande lite småkrasslig och sitter i sin babysitter och jollrar och leker.

Tredje advent

Tänk, redan tredje advent.. Vips så är det julafton. Novas första julafton, speciellt såklart.

Idag har vi vart hemma, pysslat och bakat lite. Nova har nämligen vart lite rosslig, så vi ville inte ta ut henne mer än nödvändigt. Hoppas hon blir bättre snart prinsessan.


Här ser ni hur det såg ut innan det blev julgodis....


Här är det klart! Något sega, men ändå goda. ♥

Igår var vi hos Novas farfar & farmor, även Novas faster & farbror och Novas kusiner var med. Vi drack glögg, bakade lussekatter och stöpte ljus. Visst blev de fina?


Här har ni en småförkyld Novis som myser i korgen här hemma.

Min Nova. ♥

Blåsdag

Idag har jag och lillskruttan vart hemma hela dagen och bara mys. Det har nämligen vart världens blås och regnväder här i Göteborg idag. När vi var ute på dagens promis fick vi stanna till flera gånger och vänta tills kastvindarna blåst förbi. Hua, det var skönt att komma in efter den rundan. När man vart iväg mycket på veckan är det skönt med en dag hemma. Ikväll har vi haft fredagsmys och tittat på Idolfinalen. Helg igen, underbart. ♥

Nästan....

Idag har jag och Novisen vart på avslutningen för babymassagen. Lite tråkigt att det är slut nu faktisk.. Men vi får fortsätta att massera hemma istället. Nova tycker verkligen om massagen, hon ligger och jollrar och skrattar.

Hemma idag hade vi som vanligt lite "magträning". Men idag hände något nytt.. Nova rörde sig mer än vanligt och var nästan påväg att vända sig från mage till rygg. Hon låg och vippade på sidan. De såg faktiskt ut som om hon skulle rulla runt ett tag. Undra om det var en tillfällighet eller om vår lillskrutta snart kan vända sig själv? De som "räknas" sedan är tydligen när de kan från rygg till mage. Å de lär ju säkert dröja ett tag till. Annars är händerna nu mera vääääldigt roliga. De ska helst in i munnen hela tiden... Nova är även 10 veckor gammal idag. Oj vad tiden går snabbt.... Här ser ni några bilder från kvällens magträning:


Min fina Nova.♥


Dagens Nova. Nästan alla kläder är från " Name it". Iallafall body, byxor & kofta. Strumpisar från H&M.


Kämpa, kämpa...


Här gungar hon för fullt så sidan, trodde nästan hon skulle tippa över. :)

Gomorron

Idag var vi uppe tidigt, fick besök av jobbargubbar som skulle fixa med en ventil. Detta till Cooper & Albus stora skräck... De vill inte ha besök från främmande tidigt på morgonen.. Så de fick vara i sovrummet med varsinn "Denta stixs" så länge.

Nu sitter jag här och laddar med dagens första kaffe, & Nova leker och jollrar. Om en stund ska vi ut på dagens promis och efter det ska jag och Nova på babymassage.


Nova i babysittern, här är hon 1 månad & 1 dag gammal.

Fixardag

Idag har jag fått gjort MASSOR. Jag älskar de dagar då man fått gjort en del måsten. Vissa mer eller mindre roliga. Jag har iallafall tvättat, hängt tvätt, fixat i köket, ringt samtal, fixat med kort, beställt kort, bakat årets andra laddning med lussekatter som blev såååå goda! Med mera vill tilläggas..

Så nu börjar jag bli trött.. Resten av familjen sover sedan länge. Imorgon ska vi på babymassagen igen, ska bli mys!

SNÖ

De SNÖAR ute!! MASSOR! Helt vitt över både gator och bilar. Undra just hur länge det håller i sig?? Nu har iallafall årets första snö dinglat ner över Göteborg, mys.

Har har ni vår lilla prinsessa, trött efter både bebisträff och bad. Nu sover hon gott sedan länge. ♥


(Mobil bild.)

Ny vecka!

Måndag morgon igen. Nu drar vi igång veckan med nya tag. Jag hoppas bland annat att få bockat av lite julklappshopping på min "to do list". Får väl se hur det går.. Man vet aldrig när man har en liten lillskrutta. I eftermiddag ska vi iallafall på bebisträff med vår föräldragrupp. En del av mammorna & deras bebisar har jag träffat en hel del nu i höst/vinter. Medans andra har vi inte träffat sedan vi sågs med stooora magar. ;) Så det ska bli väldigt roligt att träffa både mammor, pappor och alla små bebisar.

Hoppas ni får en fin start på veckan!


Tänk, förra året vid denna tiden var de snö... Ännu har det inte trillat ner några några snöflingor här. Vi får väl hoppas att de kommer närmre jul iallafall.

Pepparkakshusbakning

Idag har vi en riktigt mysig 2:a advent hemma med familjen. Långfrukost, kaffe och lussekatter, julmusik, pepparkakshusbakning mm. Det blev inte bara "ett hus" i år, utan en helt egen designad villa. Vad tycks?

Placering av väggar planeras...

Villan ihopbyggd, dax att dekorera..

Pyssling pågår... Vi hade velat ha lite mer vit glasyr, den tog slut. Så det kanske blir lite påfyllning på huset i veckan. Lite istappar och väggdekorationer eventuellt.

Såhär blev resultatet! Måste erkänna att jag inte gjort mycket alls. Prinsen gjorde ritningen och bakade huset. Det var även han som gjorde nästan all dekoration. Jag hjälpte till med lite istappar.. ;) Å bygga ihop det hela då, lite krångligt att göra det ensam. Så nu luktar det pepparkaka i heeela lägenheten! Härlig julstämning. ♥


Lördag

Idag har vi lördagsfixat lite hemma. Prinsen har även börjat skissa på vårt egna pepparkakshus, eller villa snarare, med vinklar och vrår. Ni får hålla utkik efter bild på det senare i veckan. Nu på kvällen kom min Ninafina och hälsa på oss, mys!

Här är lite kort jag tog på Nova (& en av vovvarna) igår.

Nova tränar att hålla huvudet uppe...


-Akta Albus, jag måste synas!


-Okej då, vi får plats båda två. ♥

Fredag ♥

Äntligen fredag! Nu åker jag och Nova strax till Landvetter för att hämta lillasyster Linnea vid flyget, hon kommer hem från London. :D Men först blir de promis med Cooper & Albus. Så nu är det dax att skynda på lite, vi vill ju inte komma för sent. Ha en härlig fredag! ♥


Heeej moster, nu ses vi snart igen! ♥


Kvällspyssel

Idag när prinsen kom hem fick jag äntligen fixat lite. De tar en väldans tid att få något gjort med en mammig Nova på armen. Så det blev ett rejält röj med tvätten. Å så sorterade jag i Novas garderob för första gången. Nu när min lillskrutta växt så är det ju så att med tiden blir kläderna för små... Lite sorgligt att vissa av de små söta plaggen försvinner. Men de ger ju samtidigt plats åt nya fina.

-Hejdå bebiskläderna! Nu åker ni ner i en låda....

Jag fick även fixat till bland Novas saker. Hon har nu fått en egen bokhylla. Det behövdes verkligen, för nu börjar de fyllas på med små böcker och liknande.. Här ser ni en del av grejerna.

Novas egna hylla.

1 December

Måste dela med mig av dagens happening. Alla är säkert inte intresserade, men har man en bebis så har man...

Älskade unge... Idag har Nova lyckats spy ner sin mamma ett antal gånger. Underbar start på dagen: Spy ner sin mammas säng. Nog för att jag tänkte byta lakan, men ändå... Å sedan händer samma sak igen, på hela mig... Till saken hör även att jag var nyduschad och hade helt nya rena kläder.. Jajjamen, bara att byta både linne och tröja.. Vad händer då? Samma sak igen.. Åter igen spyr hon ner nästa ombyte med rena kläder....suck... Dessutom har hon varit galet mammig idag och inte alls velat vara för sig själv. Trots mysig inbäddning och skojjiga saker att titta på... Så det blev till att kånka runt i babybjörnen när jag fixade välbehövligt kaffe till mig. Jag har numera tappat räkningen på antalet klädombyten för både mig och lillskruttan och antalet små handdukar som nu utgör ett berg av smutstvätt.. Behöver jag nämna att jag tvättar?...

Nu har jag äntligen fått lillskruttan att somna och lagt över henne i sin korg.. Puh! Å ute ÖSREGNAR det! Inte speciellt skoj att gå hundpromisen idag, fy vad vi blev blöta allihopa! Utan Nova då, som var väl inpackad innanför regnjackan..

Å idag är det 1 December, myspys. Dax och tända datumljuset sedan när prinsen kommer hem från jobbet. Vi skulle även vart iväg på Babymassage idag, men vår instruktör var hemma för VAB. Så kan de gå.. Hoppas de blir av nästa vecka istället. Idag är min Nova nio veckor gammal, de får vi inte glömma. Undrar hur länge man håller på att räkna veckor?


Tur att hon är söt min Nova.

RSS 2.0