Shopping

Tänkte visa några av grejerna som jag och Nova shoppade igår. Först här nedanför ser ni en pyjamas, sååå fin med jordgubbar på, så den var jag tvungen att köpa.

Sedan ett tips! H&M hade dessa fina linnen för bara 39kr st. Jag köpte dem i en lite större storlek så Nova kan ha dem som klänning/tunika innan. Sedan blir de nog perfekt till sommaren.

Sedan blev det några till foton på dagens Nova-bus. Hon leker så fint med sin giraff som hon fick i julklapp av sin moster. Innan har hon inte riktigt uppskattat den, men nu är den helkul! Idag har Nova sin rosa Adidas mysdress, perfekt en regning dag som denna.

Ha en skön fredagkväll!

Långhelg

Då var fredagen här igen, såå härlig! Dessutom är det långhelg och vi ska vara lediga i fyra dagar tillsammans. Det kommer bli toppen! Hoppas på fint väder nu med, så det kan blir några utflykter i solen. Som vanligt har vi redan många planer inför helgen, på gott och ont. Mycket skoj vi ska hinna med, men tokigt att helgen blir uppbokad så fort..

Det knasigaste vi ska göra i helgen är att vi ska på "Ko-släpp" med ett helt gäng med vänner. Kossorna ska springa ut i hagen. Bara det är fint väder så kan det nog bli en härlig utflykt. Hoppas Nova är vaken när kossorna ska busa omkring. Spännande att se om hon lägger märke till dem. Hon älskar ju när hundarna busar omkring. Så jag gissar på att kossorna kommer bli väl iakttagna dem med. Jag ska försöka komma ihåg att få med mig kameran med, så kan jag visa er senare.

Såhär blå himmel vill vi ha hela helgen!!

Tjejdag

Idag har jag och lillskruttan haft en tjejdag. Morgonmys hemma med regnet utanför. Sedan har vi träffat mammagänget och vart på sångstund, som Nova älskar. Sedan blev det en shoppingrunda. Nova har ju växt en hel del på senaste, och då behöver man fylla på garderoben. De minsta storlekarna hade vi en hel del kläder i. Men från stl 68 nu har vi inte lika mycket. Visst är det skoj att shoppa, men lite tråkigt när det är många fina kläder som blir för små. Vi hittade massor med fint iallafall! Nu börjar de bli lite mörkt för att fota, men kan visa något av det imorgon. Men nu har Novisen stannat av lite och växer lite långsammare, så nu hoppas vi att kläderna ska "hålla" lite längre.


♥ Mitt gullehjärta ♥

Lilla pinglan


Igår var jag galet trött efter att ha vart ute hela dagen, så det blev ett kort blogginlägg som ni märkte. Jo, igår satt Nova så fint och lekt med sin skallra. Det som är absolut roligast att kolla på är vovvarna. Så det svarta som syns, som Nova skrattar åt på gårdagens foto, är Albus. Han smiter förbi framför kameran, till Novas förtjusning. Som ni ser sitter Nova väldigt bra nu, inte alls roligt att ligga ner. Om man nu inte kan hasa omkring då. Nova hasar sig baklänges och blir väldigt frustrerad när hon kommer längre och längre bort från det som hon vill åt. Men så som hon sprallar runt så dröjer det nog inte länge innan hon kommer på hur man gör för att ta sig framåt.

Måste ju berätta att Nova åt miniomelett igår för första gången. Först lite treksamt, men sedan gick det ner en del, så jag tror att det var smaskigt.


- Hmmm, hur kom den pinglan in där? Bra söt är hon iallafall min Nova.

Nova bus


Novisen är jätte glad! Kan ni gissa vad det svarta är på bilden??

Fortsättning följer imorgon, nu är vi trötta... Godnatt!

Nova sju månader


Idag blir vårt lilla hjärta 7 månader gammal. Lillskruttan vår, vad du blir stor. I vanlig ordning kommer här månads sammanfattningen. ♥

Nova tycker om: Mysa med sina nallar och mjukisdjur i sängen. Titta på när Cooper & Albus busar. Sjunga och dansa. Vara delaktig i det mesta hennes mamma och pappa gör, allt från hänga tvätt till att äta.

Nova tycker inte om: Åka bil längre sträckor eller på kvällen.

Nova äter: Både mat, gröt, välling och ammas. På dagen äter Nova mat/puré och på eftermiddagen gröt. På kvällen innan hon somnar får hon välling. Ibland får hon mellanmål med banan eller majskrokar. Där i mellan ammas hon, oftast även någon gång på natten.

Nova sover: Vi börjar med läggningen strax innan kl 19. Sedan brukar hon somna mellan kl 19-20 ungefär. Vaknar på morgonen ca 06-07.30. Sedan sover hon ca 1-1½h på förmiddagen och likadant på eftermiddagen.

Nova kan: Sitta stadigt utan stöd, snurra runt, backa/hasa sig baklänges. Kasta saker omkring sig. Sträcka sig efter saker som är långt bort och få tag i dem.

Novas klädstorlek:
Stl 68 i det mesta, vissa pyjamasar i stl 74.

Nova är: Pigg, framåt och bestämd.

Lady Gaga

Lady Gaga
Foto lånat från: http://www.ladygaga.com/photos/detail.aspx?fid=11122

Idag kl 9.00 släpptes biljetterna till Lady Gaga i Stockholm. Både jag och Nina var inloggade på ticnet i jakt på biljetterna. Ett tag verkade det heeeelt hopplöst. Vi placerades i kö hela tiden, det gick segt, sidan laddade om. Meddelande om att "kön är nu full, var god försök senare". MEN tillslut så lyckades vi!! Så nu blir det Lady Gaga i Stockholm i höst! Det ska bli sååååå roligt! Eftersom vi bor i Göteborg så blir det övernattning, så nästa projekt blir att få tag på hotell. Jag gissar på att detta kommer att vara första natten som jag sover borta utan Nova. Men hon kommer ha det toppen hemma med sin pappa och vovvarna. ♥ Men ännu är det lååångt dit, bara April ännu.

Väldigt roligt att ha något att se fram emot!


Bebishäng

Nu sover lillskruttan sin förmiddagsvila. När hon vaknar ska vi packa ihop oss. Idag ska vi nämligen hänga med mammorna och deras bebisar.

Å nuuu vaknade hon! Så snabbt gick det..... Hm.. Blir säker en liten powenap påväg dit sen. Här ser ni min alldeles nyvakna prinsessa.

Föreläsning


Igår var jag på föreläsning hos Kungliga Hundar. Det handlade om stress och aktivering hos hundar. En hel del var bekant, men ändå intressant. Man behöver få lite push ibland. Bland annat på klurig aktivering mm. Vi har gått många kurser på Kungliga Hundar tidigare. Bland annat valpkurs och tävlingslydnad med Albus. Sedan är det samma ägare till Göteborgs Hundarena, där vi tränat i vinter. Hemma sedan blev det en lång kvällspromis med Cooper & Albus.


Rytmik

Idag är det sista rytmiken för terminen. Redan, oj vad fort det gick. Nova älskar rytmiken, hon skiner upp och skrattar och ler massor. Så det är något vi kommer att sakna. Som tur är har de öppen förskola med, så dit kommer vi nog gå istället. På samma ställe som vi var på Babycafét när Novis var nästan ny. ♥


Nuuu så!

Nu fungerar internet igen! Tillfälligt gissar jag på... Suttit i telefon i ca 45 min, segt! Verkar som om de inte riktigt kan klura ut vad det beror på, så de måste komma hit och kika, typiskt. Ena stunden fungerar det, andra inte...

Tänkte visa bilden jag tänkte lägga upp i morse, på en pigg liten sötnos.

: (

Grrrrrr.... Det blir en kort ofrivillig mobilblogg. Nu händer de igen! Internet fungerar inte! Så irriterande! De har inte fungerat på hela dagen, så borde nog ringa internetleverantören och skälla lite på dem. Hoppas de rättar till sig under dagen. Fortsättning följer....

Sitta själv


Nova busar med Barbapappa. Nova tycker mycket om den, den gör ett plingande ljud och ställer sig upp när man putter på den.

Nova's favvosyssla just nu är att sitta själv. Varför ligga ner i babygymmet när man kan sitta upp istället? Från att ha vart lite vinglig så sitter hon nu väldigt bra. Jag lämnar inte henne ensam sittandes ännu, då hamnar de några kuddar omkring. Men hon sitter långa stunder helt själv utan att tappa balansen. Tänk var fort det går, nyss tyckter jag att hon var en stor tjej när hon lyfte på huvudet, eller snurrade runt. Å nu sitter hon själv, min fina Nova. ♥

Böcker


Tänkte visa vad jag och Nova läser för tillfället. Novas favvo är djurboken med ljud, hon tittar och väääldigt noga på boken och bilderna. Å smakar lite såklart med, man måste ju veta hur en bok som låter smakar. Nu börjar Nova uppskatta bocker lite mer. Hon sitter gärna och lyssnar och tittar när man läser för henne. Väldigt mysigt att kunna ha en liten läs stund ihop. Själv läser jag första delen av triologin Hungerspelen, riktigt spännanade. Vad läser ni själva?

Vardag igen

Då var det vardag igen. Vips så var helgen slut. Men vi har haft en härlig ledighet tillsammans med familj och vänner. Man blir nästan lite trött när helgen är över, så mycket som ska hinnas med. Hemma väntar sedan tvätt och annant pyssel. Tänkt om även det kunde pausa när man är ledig?


Här ser ni några bilder från helgen. Påskafton startade med att jag bakade Påsk Cup Cake's. Sedan var Nova världens sötaste påskekärring och Cooper & Albus hade varsinn scarf i samma tyg som Nova's kjol. Första gången Nova fick klä ut sig, och liiite sot på näsan blev det med... ♥

Glad Påsk

Tänkte bara kika in för att önska en Glad Påsk! Lite sent kanske, men hoppas ni haft en fin dag. Vi har haft en mysig dag. Skriver från mobilen nu, men håll utkik lite senare i veckan så ska ni få se världens sötaste påsk-kärring.

Skärtordag

Tänk att kunna få ha fredag redan på en torsdag, mycket bra tycker jag. Vi ser verkligen fram emot en långhelg och att vara lediga tillsammans. Jag hoppas på en och annan sovmorgon med. Nova har ju nämligen sovit lite dåligt den senaste veckan. Hon är lite smågnällig och har svårt att somna om när hon vaknar. Men även sömnen går väl i perioder, som allt annant. Men nu har jag börjat kikar flera gånger om dagen om det kan vara så att tänderna tittar fram snart, men icke.... Nu har några av Novas bebiskompisar fått sin första tand. Spännade att se när Novas vill dyka upp.

Vet att jag berättade för ett tag sedan om att jag tänkte sätta in Novas hand/fot avtryck i en tavla. Nu har jag äntligen fått gjort det. Å såhär blev resultatet:

Lite svårt att se hur det blev på bilden kanske. Men jag blev nöjd ändå. Fäste avtrycket med klibbiga kuddar bakom, sitter jättebra. (Hoppas jag...)

Nu hoppas vi bara på att solen ska komma tillbaka. Imorse var de jättefint väder. Dagen har vart grå, och nu precis ser jag regndropparna falla, usch. Nu vill vi ha sol så vi kan göra mysiga vår-utflykter! Ha en skön kväll allihop!


Trötter

Idag har jag vart en trött mamma. Lillskruttan vill nämligen inte sova riktigt som vanligt på natten, utan vaknar flera gånger... suck... Hoppas detta är snabbt övergående. Men när Nova tycker det är morgon är det bara att gladerligen skutta upp och sätta på kaffe. Ikväll ska Nova och hennes pappa vara ensamma hemma. Jag ska nämligen en sväng på stan med en av mina älsta vänner. Ska bli sååå mys, perfekt att få ladda med lite ny energi.

Världens finaste. ♥


Påskveckan

Då var den här, påskveckan. Vilket för oss innebär, precis som för många andra, längre ledighet med familjen. Idag har vi vart hemma och pysslat. Tvättat, vårröjt på balkongen, planterat, lagat mat till Nova mm. Inte svårt att fylla en dag med sysslor här inte! Novas andra vila "uteblev" pga att en Comhem-gubbe ringde på dörren preciiiis när Nova somnat. Å preciiiiis när mitt kaffe var klart... SUCK...


Albus & Cooper solar och Nova grejar i gym'et när jag fixar på balkongen.

Såhär blev det. Jag tycker alltid att det ser lite "lite ut" innan de växt till sig. Men massor med sol nu så blir det finfint!

RSS 2.0