Babyrytmik

Senaste tiden har det vart fullt upp. Jag har knappt suttit vid datorn alls. Den tid jag vart hemma har det vart fullt upp med allt pyssel. Förra veckan bestod av förberedelser inför Novas dop. Lördag var dagen då hon döptes och på söndagen var vi heeelt slut.. Denna veckan har de vart något varje dag, dessutom är jag fortfarande trött från helgen..

Här får ni en glimt av Novas dop. Vi hade kakbuffé och tårta efter dopet. Längst upp till vänster ser ni morots cup cake. Sedan är de en av de tre tårtorna. Dukningen ser ni längst ner till vänster i bild. De små rosa skjortorna har jag vikt och satt rosett på, med hjälp av min lillasyster. De blev väldigt söta tycker jag.

Idag var det första gången på babyrytmiken. Nova skrattade och tyckte det var skoj med sång och bus. Alla bebisarna höll sig glada under rytmiken. Efter det var jag och Novisen vart på extra lång långpromis med mammor&bebisar. Vi var ute i nästan fyra timmar, så väl hemma var jag sååå trött och hungrig. Men det var skönt att gå en rejäl promenad.

Förlovningsdag

♥ Idag har jag och min älskling vart förlovade i 6 år. ♥



(Jag återkommer imorgon hur dopet var mm, nu är det läggdax.)


Fullt upp!

Fixa, planera, baka, pyssla, långpromis med vovvar, planera, handla, baka, pyssla mm. Så har de senaste dagarna sett ut. Å det blir likadant imån. Men då kan det även tilläggas: duka, packa, dekorera, dop. Imorgon ska nämligen vår Nova döpas. Så därför har jag haft fullt upp och inte så mycket tid vid datorn. Hoppas ni mår bra allihopa! ♥

Hundträning

Idag var jag och Albus och tränade på Göteborgs hundarena. Jättefin stoooor lokal, med rallyskyltar, agilityhinder mm. Albus-bus var helt okej, med tanke på hur längesedan vi tränat... Blev ju en lång pause pga graviditet och liten bebis. Men nu är vi på gång igen! Var riktigt skoj att träffa alla hundvännerna igen. Så nu ser vi fram emot nästa träningstillfälle. Jag kommer variera och antagligen ha med mig en av hundarna, så eventuellt blir det Cooper nästa gång, vi får se. Idag fick han vara hemma med husse och lillmatte.


Albus valpis i Kungliga Hundars lokal, samma ägare som har Göteborgs hundarena.

BVC & Smakis

Idag har vi hunnit med mycket. BVC besök, bebisfiket, långpromis, bebismat-smakis mm. På BVC gick det bra, Novis växer som hon ska.  Efter det gick vi en promenad och mötte upp en annan mamma&bebis och sedan blev de häng på bebisfiket. Eftermiddagen avslutades med ännu en promenad. Hemma sedan lagade vi middag, och smakportion till Nova. Så idag var det smakispremiär. :) Det blev palsternacka, morot och potatis. Nova gjorde lite skojiga miner, men jag tror att hon tyckte det var spännande. Så nu ska vi fortsätta med småsmå smakisar, mest för att hon ska få känna smaken av annat. På minus-sidan har jag desvärre fortfarande galet ont i ryggen...


Aj aj aj...

Vilken dag...Puh... Först var jag laddad för Novas 4 månaders bvc besök. Men det blev inställt, typiskt. Så dit ska vi pallra oss imorgon istället. Innan vi ska till Babycafét, ett himla flängande. Däremellan ska hundarna rastas mm. Föräldraledig, pyttsan heller! Man är ju ibland mer trött än när man arbetar... Dessutom så har jag antagligen fått ryggskott eller något liknande. Jag är alltid väldigt noga när jag lyfter och bär Nova, att böja på knäna och inte på ryggen. Trots detta högg det till i ryggen när jag lyfte ur liggdelen från vagnen idag, och sen dess har jag haft ont.. Så jag hoppas verkligen de blir bättre tills imorgon. Jag har inte tid att ha ont i ryggen!


Lilla Nova i nya Babybjörnen, som vi fick av Novas mormor & morfar i november, då fotot är taget. Den är jättebra och avlastar axlarna bra då den har en ryggplatta.

Nova fyra månader



Idag blev min fina Nova hela fyra månader gammal. FYRA MÅNADER, vilken stor tjej...

Nova tycker om: När man sjunger, då sjunger/jollrar hon gärna med. Att ligga på skötbordet är toppen. Även sprattla runt i badet. Nova älskar även sin rosa Diinglis. ♥

Nova tycker inte om: Fortfarande är mössan jobbig...

Nova äter: Helammas än så länge. Men ska nu när hon passerat fyra månader få börja med smakisar så smått.

Nova sover: Bättre och bättre på natten. Har sovit flera "hela" nätter. Oftast en kort sovstund på dagen och en längre på eftermiddagen. Sover extra gott i vagnen på promenad.

Nova kan: Vända sig från mage till rygg. Sitta stadigt med stöd. Greppa tag i saker. Le och skratta med ljud. Blåsa små bubblor och prutta med munnen.

Novas klädstorlek:
 Stl 62 i det mesta. Nåt plagg i 56 funkar och även någon pyjamas i stl 68. Varierande som vanligt...

Nova är: Väldigt mammig, lekfull och busig.

Helg

Helgen är här = Jag myser med familjen, återkommer imorgon.

Randiga Nova


Här har ni min, för tillfället busiga och mammiga, Nova. Hon är för söt i sin mössa tycker jag. Händerna är väldigt goda att smaska på. Ja allt som går att få tag på ska numera in i munnen. Ska bli spännande att pröva smakisar snart.

Förmiddagen var ganska gnällig från Novis sida. Å eftersom solen lyste så bestämde vi oss för en långpromis. När jag la ner Nova i vagnen somna hon direkt. Vagen är en klar favvo enligt lillskruttan. Så vi tog långa rundan och var borta i nästan två timmar, härligt.

Löpning & styrka


Idag har jag och Cooper & Albus vart ute och sprungit igen. Lite länge denna gången och även lite snabbare. Känns toppen att det funkar så bra att springa efter så lång tids uppehåll. Novis har vart lite grinig idag men blev glad igen när jag kom hem. Fast vi bara var borta en liten stund. Hade hoppats att det "mammiga" skulle dröja ett tag till innan de började, suck. Hemma sedan blev det styrketräning. Nova busade runt i sitt gym, glad att hennes mamma var hemma igen. Även Cooper låg på sin filt brevid och hejja på och Albus sprang runt och var lite överallt...

Bebisträff

Idag har vi vart iväg på babycafét jag och Novis. En väldigt trevlig del av vår vecka, som snart kommer att bytas ut till babyrytmik. Om två veckor ska nämligen jag och Nova starta där. Mestadelen av de mammor och deras bebisar som vi gick i massagegruppen med ska börja där med, så jag tror att det kommer bli jätteskoj.

Idag prövade även Nova Trip-trap-stolen här hemma för först gången. Det är samma stol som jag hade när jag var liten, skoj att kunna återanvända. Än då länge är hon inte helt stabil, så vi bygger upp med nån filt runt så kan hon sitta där en kort stund. Roligare att se vad som händer vid bordet med, lite variation från babysittern.

(Såå irriterande, försöker ladda upp en bild, men funkar inte, knas.)


Måndag

Så var första dagen på nya veckan avklarad. Sedan rusar det på i full fart som vanligt. Tänk vad fort tiden går när man har en liten bebis, otroligt. Ibland skulle jag vilja bromsa tiden lite. Helt galet, på söndag blir Nova fyra månader gammal.... Imån är det tisdag som för oss på senaste är lika med: Mys med mammor & bebisar på baby cafét.


Idag var Novis en little froggie, sötaste.

Helg

Idag har vi vart på 1 års kalas hos lilla Novalie. Det var en glad 1-åring som busade med sina paket och hälsade på gäster. Nova höll sig nöjd under större delen av kalaset, trots mycket folk. På slutet blev hon lite ledsen, övertrött liten tjej.

Förutom kalas har vi hunnit med att städa undan de sista julgrejerna, äntligen. Cooper & Albus har tittat på oss som om vi vore tokiga idag. -Ska de vara nödvändigt att greja runt så? :)

Imorgon ska vi passa på att göra en utflykt. Hoppas på kaffe i solen.


Rena Vovvar


Idag var det sol här i Göteborg, igen. Såå härligt, det kan jag absolut vänja mig vid. Jag, Nova och Cooper & Albus gick långa rundan idag och var borta i 2 h. Dock var det lite geggigt på vissa ställen, så när vi kom hem fick vovvarna duscha. Vilket de inte alls tycker om... Som ni säkert kan se själva på bilderna ovan. ;) Men nu är de rena och mysiga iallafall. Sedan har jag fått fixat en del och tvättat så nu är det skönt att det är helg.

Imån ska jag, prinsen och Nova på 1 års kalas. Tänk att fylla 1 år, det är stort.

Löpning

Äntligen, äntligen, äntligen... För första gången på länge fick jag ta på mig träningskläderna. Nu vågade jag mig nämligen på första löprundan efter graviditeten och efter Novis kom. Efter BM besöket så ville de att man skulle vänta med löpningen så länge som möjligt. Men nu får det vara nog kände jag. Har längtat såå efter att få springa igen. Det var galet jobbigt.... MEN de gick faktiskt mycket bättre än vad jag trodde. Jag sprang hela min planerade runda. Cooper & Albus fick såklart springa med också. När jag kom in blev det lite styrketräning med. Jag stretchade en hel del, men jag gissar ändå på att jag kommer ha vääääldigt mycket träningsvärk imån. Kroppen är ju inte van vid träningen ännu. I somras kunde jag ju knappt gå... Snacka om dålig kondis.
Men nu så äntligen, nu är jag på gång igen!


Här har ni mig i mina vinterträningskläder.
Långa löparbyxor, favvo rosa träningströja från Craft och min gamla svarta väst. Super att springa i. Dessutom mössa och vantar från Nike, man ser lite lustig ut, med de är himla bra. ;)


Dagens busiga Nova


Här har det regnat heeeela dagen idag, inget skoj alls... Men snart kommer pappan i familjen hem från jobbet, så vi får se om vi vågar oss ut på en promis då. Ser närmligen ut som om det slutat regna nu, så vi hoppas de håller i sig. Saknar gårdagens underbara sol. ♥

Smultron cake balls



Jag blev lite sugen på att skapa en ny kategori, vilket blev "Bak & Mat". Så ibland kan det nu dyka upp lite recept här. Hoppas ni gillar det! :) Första receptet ut blir.....

Smultron cake balls

Du behöver:

1 paket Smultron kex
Ca 100 g philadelphia
150-200 g smält choklad

Gör så här:

- Börja med att mixa kexen till små fina smulor. 
- Blanda samman kaksmulorna med philadelphian.
- Rulla smeten till små bollar.
- Låt dem sedan stelna ordentligt i kylskåpet i minst 30 minuter.
- Smält chokladen över vattenbad.
- Doppa bollarna i chokladen och låt dem stelna.
- Förvara dem i kylskåpet.

Jag valde att ta både ljus och mörk choklad, man kan ju välja vad man tycker bäst om. De är fina som de är, men idag ville jag pimpa till dem med lite dekoration.

Superenkelt att göra och gott till kaffet. ♥

Härlig promenad

Idag har jag, Nova och vovvarna vart på en härlig långpromis med några vänner från föräldragruppen. Underbart väder ute idag. Sol för det första och lagom kallt/varmt, verkligen en toppenpromis. Nu blir man ju såå sugen på att våren ska titta fram, fast det bara är januari ännu..

(Har inga dagsfärska bilder, så blir några gamla.)


Längtar redan till vår/ sommaren ♥.

Sova hela natten?

Läs och häpna: Nova sov HELA natten utan att vakna, alltså ingen nattmat! Hon åt sista gången ca 22.30 och sedan somna hon för natten. Jag vaknade själv i vanlig ordning då Nova brukar äta, men hon sov.. Nästan konstigt, funderade nästan på om jag skulle väcka henne, knasig som man är mitt i natten... Men jag kikade på henne en liten stund och sedan somnade jag om. Nova vaknade inte förrän hennes pappa gick upp ca 05.30, då åt hon, så bytte vi blöja och så somnade hon om igen. Nu är jag såååå nyfiken om detta var en tillfällighet, eller om det kommer upprepas... Spännande iallafall. Men min känsla är att de dröjer innan Novis kommer sova hela nätter som en rutin, men vem vet... Dessutom blir det en ny utmaning för mig, jag som är van att vakna flera gånger och kolla till lillskruttan..

Idag var jag och Nova på babycafét. Såå mysigt och det var många bebisar där idag, tio stycken tror jag det var. Vi inledde med en liten sångstund. Nova verkade gilla det, helst med rörelser till, då skrattade hon mitt fina ♥.


Novis i babysittern, en klar favvo.


Goodiebag

Måste ju visa upp delar av goodiebagen vi fick på bloggträffen. Skoj med en extra överraskning sådär. Jag är grymt sugen på att testa kaffet snarast. ;)


De som sponsrade var: Många Rum,Tehuset Java, Balans i Kroppen, TeFrossa, Nostalgeek, Carlsson Interiör, Campadre, Countrystyle, Aroma Creative, Countrybymail, Tina

Bakdag

Idag var min lillasyster Linnea här. Dagens pyssel blev bakning. Linnea tycker nämligen det är lika skoj som jag att baka och pyssla.


Nova i fick sitta i sin mosters knä, när hon kollade ett recept en snabbis. ♥


Måste ju visa en av mina fina nya bunkar som jag fick av mamsen & papsen i julklapp. Sååå rosa och fina, ännu roligare att baka i dessa.


Vi gjorde kokostoppar, som vi senare doppade i mörk choklad.


Supergoda Non stop cookies.


Smarriga Smultron cake balls.

Någon som är intresserade av recepten, så säg till, funderar på att skapa en kategori för bakning och liknande. ♥

Vi säger även VÄLKOMNA till de nya familjemedlemmarna. Fyra stycken scalarer, sex stycken "näbb-nåt" och en mal.

Två av de nya Scalarerna.

Trötter

Oooj vad fort dagen gick. Jag är tillbaka imorgon med nya krafter. :)

Jag är nämligen supertrött, resten av familjen sover redan gott. Så godnatt! ♥

Lilla lilla bebisen Albus sover gott. Här är vi påväg hem från uppfödaren, Albus är bara åtta veckor gammal.

Bloggträff

Idag har jag vart på Bloggträff, här i Göteborg, nära och bra. :) Först lite mingel och sedan middag, hur trevligt som helst. Vi var tolv stycken, alldeles lagom. Vi fick även en finfin goodibag, tacktack. Jag hade ingen kamera med, men de hade flera av de andra. Vem vet, kanske kan låna någon bild senare.


Tusen TACK Linda och Mia för den trevliga träffen!!

Nova var hemma och myste med sin pappa och vovvarna. Efter en kväll på stan var de skönt att komma hem och pussa på dem. ♥ För övrigt så är de sååå härligt att det är lördag, vilket innebär att vi har ännu en ledig dag imorgon tillsammans, underbart.

My Dog

Gomorron! (Testar att tidsinställa ett inlägg idag.)
Idag är jag uppe tiiiidigt, av fri vilja. ;) Idag (5-8 januari) är det nämligen "My Dog" på Svenska Mässan här i Göteborg, så självklart ska jag dit, tillsammans med Jennifer. ♥ Nova ska vara hemma och mysa med sin pappa. Ska dit utan hund dock, kan ju inte ställa Albus längre då han inte tar helt rätt steg mm efter sina operationer. Dvärgpinschrarna startar kl 9.00, så då gäller det att vara på plats. Sedan blir det att kika på freestyle, rastorg mm, för att inte tala om all shopping. Det finns en hel del att göra iallafall...


www.mydog.se


Här har ni Albus på hans allra första utställning, endast 4 månader gammal. Han fick 1:a & HP.




Ovan, lite blandade bilder från utställningar med Albus. Har även ställt honom på My Dog, men har tyvärr ingen bild på det. Så nu hoppas jag på en superduperdag på mässan!

Nova vände sig!

Ikväll hände det! Min lilla lilla lilla bebis börjar bli en stor bebis. Ikväll efter hon fått massage låg hon på mage och tränade. Å vips så hände de! Hon vände sig från mage till rygg. Min fina fina Nova, vad du kan. ♥

Nova, 14 veckor / 3 ½ månad gammal idag.

Idag har jag och Nova vart och hälsat på min fina vän Madeleine och hennes familj. För två veckor sedan fick de sitt andra barn, en liten Alma. Det skiljer nästan exakt tre månader på Nova och Alma. (Minus en dag.)

John, Alma & Nova. ♥

Novas hylla

Måste ju berätta att vi äntligen fått upp hyllan ovanför Novas spjälsäng. En sådan sak som vi tänkt fixa länge.. Har börjat ta undan lite julgrejer nu, så vi passade på. 
Visst blev det fint?


Jag älskar "NOVA" bokstäverna. ♥
Skorna har Nova fått av sin moster Linnea, köpta i London. Den rosa brio-skallran är från hennes Mormor & Morfar. ♥


Novas fina mobil.


Nova satt och busade i babysittern under tiden jag fixade runt.


Fina Novisen. ♥

Favvo-ord

På facebook finns en app som tar fram ens favvo-ord, de ord man använt sig mest av i sin statusuppdatering. Lite skoj ändå, men undra om den verkligen stämmer? Här har ni mina 20 i topp ord. Det läskiga är att de gick totalt att få fram 805 ord som jag använt i min status.. Allt sparas verkligen..

1. Albus  Använd 36 gånger
2. Cooper  Använd 33 gånger
3. Nova  Använd 32 gånger

4. Vovvarna  Använd 16 gånger
5. Precis  Använd 13 gånger
6. Dax  Använd 11 gånger
7. Bra  Använd 11 gånger
8. Ute  Använd 10 gånger
9. Första  Använd 10 gånger
10. Lite  Använd 9 gånger
11. Kaffe  Använd 9 gånger
12. Hemma  Använd 9 gånger
13. Långpromis  Använd 8 gånger
14. Hoppas  Använd 8 gånger
15. Dagis  Använd 8 gånger
16. Även  Använd 8 gånger
17. Anders  Använd 8 gånger
18. Tänk  Använd 7 gånger
19. Sol  Använd 7 gånger
20. Snart  Använd 7 gånger

Sedan fortsatte det som sagt till 805 ord.. :) Fanns ju såklart fler ord som jag använt 7 gånger osv...
Men inte något oväntat toppresultat iallaifall. Det är ju beräknat på det senaste året och Nova kom ju inte förrän i september så hon kommer på en god tredjeplats, bra jobbat på ett par månader. Kan gissa att nästa år ligger hon i topp med minst de dubbla... ;) Albus leder i år igen, minns nämligen att han gjorde det förra året med... Mycket som händer med den lilla busen, så han har fått sig några egna mer eller mindre tråkiga uppdateringar genom åren. Ex, nu senast när han var hos vetrinären. "Dagis" syftar på vovvarnas dagis. De gick på dagis halvtid fram till i somras. Sedan var det ju semester och efter det var jag hemma. Lite oväntat var att "bebisen" inte kom med i toppen, utan strax nedan, inte heller "lillskruttan" vilket jag skriver en del. Har ni själva koll på er 20 i topp?


Övertrött bebis

Idag har jag haft en övertrött bebis här hemma. Nova ville absolute inte sova.. Vilket hon alltid gör en stund på dagen. Hon halvslumrade i min famn en stund. Men inte alls så länge som hon borde. Å riktigt nöjd var hon inte heller, utan lite mammig och ville inte alls vara för sig själv.. Jag som hade tänkt att få pysslat en del hemma idag, men de blev inte riktigt som planerat. Det kan verkligen vara skillnad på hur dagarna är, med en 3-månaders bebis. ♥ På eftermiddagen fick jag fixat lite med kort iallafall. Beställde ju massvis innan jul, även en del förstoringar. Som ni säkert kan gissa blev de galet mycket bilder på Novisen...


Bland annat så är denna bilden numera inramad här hemma.
♥ Liten Nova tre veckor gammal. ♥

Årets första vecka

Jaa då var det måndag igen. Å med det, första veckan på de nya året. Vi startade veckan med en härlig långpromis, jag, Nova och vovvarna. Vi var ute i nästan två timmar så det blev en rejäl promenad. När vi kom in igen så fick jag bada Cooper & Albus, det är nämligen ganska lerigt och blött i våra motions-slingor nu. Nova fick sitta på sin favvoplats, i babysittern och leka en stund. Så kunde jag dricka kaffe i lugn och ro.

Sedan var det dax att röja lite här hemma. Eftersom vi vart borta en del under ledigheten så väntade såklart högar med tvätt... Otroligt vad mycket tvätt det kan bli av en liten bebis... Jag har även rensat er Novas garderob en del. Lite snyftigt varje gång... Inte alls skoj att lägga undan alla de små fina kläderna. Men så är det, även små bebisar växer och då behövs de större kläder. ;)


Bebiskläder...

Gott Nytt År

Den 1 Januari 2012. Första dagen på det nya året.
År 2011 kommer ju alltid vara väldigt speciellt för oss, för det var ju året då vår lilla älskling Nova föddes.


Jag och Nova på nyårsafton. ♥

Vi hade en jättetrevlig nyårsafton. Vi var tre mammor, tre pappor och tre bebisar. Å två katter och en hund. ;) Albus var med oss på nyår och Cooper var hos mina föräldrar, där det smäller lite mindre. Han är nämligen otroligt rädd för raketer. Vilket vi har väldigt gott om här i Göteborg.

Så nu ser vi fram emot ett spännande 2012! Kan tänka mig att det kommer bli händelserikt och glädjefullt. Hoppas ni haft en härlig nyårshelg!

RSS 2.0