Cooper på vift?

Gårdagen spenderades i solen med en annan mamma & bebis. Så skönt att vara ute hela dagen. Vi hann med både lunch och kaffe. Vovvarna var hemma under tiden. Därför var det extra glada när vi kom hem igen. Å därmed extra laddade inför eftermiddagens löprunda. De vet precis vad som gäller när jag byter om till träningskläderna. Det var otroligt mycket folk och hundar ute och motionerade igår. Därmed en hel del hundmöten, som de flesta gick väldigt bra. När vi nyligen sprungit förbi en gäng vovvar så hör jag något bakom, släpandes. Vilket visade sig vara Cooper koppel och halsband. Jaha hann jag tänka, nu var han borta... Men inte då! Han sprang precis bakom mig, jättefint fokuserad. Ibland kan man faktiskt bli positivt övrraskad. Med tanke på att vi precis sprungit förbi ett gäng hundar och det var två hundar bara en bit framför oss. Skönt att veta att han fokuserade så bra så att han tyckte löpningen med mig och Albus var viktigare/roligare än springa iväg själv. Sedan stannade de direkt när jag sa till dem, och jag kunde koppla Cooper igen. Hemma sedan blev det stryrketräning, känns så skönt att jag kommit igång med träningen ordentligt igen.

Nu sover lillskruttan sin förmiddagsvila, efter det blir det till att ta på sig och ta ut vovvarna på promis i de fina vädret. Sedan ska vi hinna pyssla lite här hemma innan älsklingen kommer hem i eftermiddag, och då är det äntligen helg! Ha en skön fredag!


Ännu en bild från helgen. Här ser ni hur glad Nova är när Cooper & Albus är med. ♥

Soliga dagar


Ännu en bild från helgen. På två av mina fina, Nova sex månader och Cooper snart fem år.

Idag har vi vart på babyrytmik och sedan spenderat heeeeela dagen ute i solen. Underbart väder här i Göteborg! Imorgon hoppas vi på en favvo i repris.

Härlig helg


Jag och min fina Nova i sina nya glasögon.


Min lilla guldklimp. <3

Vi har haft en toppenhelg i solen, idag har vi vart ute hela dagen. Premiär grillat i trädgården hos Nova's mormor & morfar. Cooper & Albus har busat omkring på gräsmattan. När vi kom hem på eftermiddagen så var jag och vovvarna på en lång löprunda. Ovanligt många hundmöten, många som är ute och promenerar mm. Coop & Bus klarade det riktigt bra, roligt när de springer fint. Imorgon ska jag och Nova till BVC, då är det dax för 6-månaders kontrollen.

Nova sex månaderDå var den dagen här. Dagen då vår Nova blir 6 månader gammal. Ett halvt år. Hjälp vad snabbt hon blir stor min lilla lilla bebis... Här kommer i vanlig ordning månads sammanfattningen.

Nova tycker om: Att vara med! Ha koll på hela familjen, inklusive vovvarna. Cooper & Albus uppmärksammas mycket och hon skrattar ofta högt åt dem. Hon älskar att "klappa" (grabba tag) i hundarna. Nova älskar att busa, leka med fart, och bli kittlad. Tycker om att titta på fiskarna i akvariumet. Hon tycker om att stå upp, och ställer sig själv när man håller henne i händerna.

Nova tycker inte om: Ligga ner i famnen, som "en liten bebis". Då ser man ju inget!

Nova äter: Ammas till största delen. Ännu inga hela måltider med mat. Men får puré eller gröt varje dag. Majskrokar är en favvo. Hon tycker även om banan och äpple.

Nova sover: Nattningen börjar vi med strax efter kl 19 och så somnar hon strax innan kl 20 oftast. Sover sedan hel natt till ca 5.30 på morgonen. Iband kan hon vakna på natten för att äta och somnar sedan om. På dagen sover hon en kort och en lång vila.

Nova kan: Sitta själv långa stunder. Grabba tag i saker på håll. Visa tydligt vad hon vill ha, eller nå. Röra sig åt alla håll, hasa sig omkring på golvet, dock ej så långt ännu.

Novas klädstorlek: Stl 68 på de flesta kläderna.

Nova är: Pillig och skrattig

Tisdag


Finaste Nova som numera sitter långa stunder alldeles själv.

Idag har det vart full fart som vanligt, brukar ju vara så på tisdagar. Först babyrytmik som avslutas med kaffe för mammorna. Efter det över 2 h långpromis. Sedan blev det middag och lite pyssel hemma. Å efter det tog jag med Cooper & Albus på en löprunda, som avslutades med styrka. Så nu är jag såååå trött... Måste ju bara berätta att det blev vällingpremiär för Nova idag. Det verkade som om hon tyckte om det, för hon åt och somna gott direkt efteråt. ♥

Dricka självDet är mycket man ska lära sig när man är en liten bebis. En favvo hos Nova just nu är att dricka själv ur nappflaskan. Hon börjar bli stor min lilla tjej. Tänk, hon blir sex månader denna veckan....

Kan själv


Tänk vad min lilla bebis börjar blir stooor... Nu kan hon sitta och äta en majskrok själv i sin matstol när jag fixar i köket. Idag har jag gjort mer smakisar till Nova. De slank ner lite grann iallafall. Så ätandet går sakta men säkert framåt.

Vårkänslor

Igår fick vi en underbar start på veckan. Vilket väder! Som en varm solig vårdag. Jag och Nova var på äventyr med några av mammorna. Självklart blev det kaffe i solen med. Efteråt så promenerade vi hem från Majorna, från andra siden stan ungefär. Vilket tog en stund, men det blev en toppenpromis. Hemma sedan så blev det en löprunda med Cooper & Albus.

Nu ska jag och Nova strax iväg på babyrytmik! Ha en härlig dag allihopa!


Bild från i helgen. Nova får kika på hur man gör egen glass. Det blev dock ingen glass-smakis. ;)

Återträff

Idag ska jag och Nova på återträff med massagegruppen. BVC anordnade babymassage förra terminen, där vi började när Nova bara var fem veckor gammal. De flesta mammor & bebisar träffar vi varje vecka fortfarande, men några i gruppen har vi inte sett sedan före jul. Så de ska bli roligt att se hur alla har utvecklats. Idag ska vi även prata om barnsäkerhet. Å med tanke på att våra små börjar röra sig allt mer nu, så kan de ju vara intressant.

Här ser ni min lilla lilla Nova, strax över fem veckor gammal.

Namnsdag


♥ GRATTIS min fina Nova Camilla på din första namnsdag! ♥

Eftersom "Nova" inte har en egen namnsdag så blir det på Camilla-dagen som vi får gratulera istället. Dagen inledde Nova med att vakna kl 2.30 och inte somna om förrän sådär kl 4.40.... DÅ var jag trött kan jag lova...

Härlig dag


Idag har vi haft Novas moster Linnea på besök. Eftersom det var strålande sol gick vi en långpromis. De gäller att njuta av solen så fort den kikar fram. Idag har Nova haft en blå body på sig för först gången, matchat med rosa då såklart. ♥

I fredags så var vi på Baby & Barnmässan här i Göteborg, tillsammans med en del av mammagänget. Det var galet mycket folk... Men Nova skötte sig fint, min duktiga tjej. Tänkte att jag skulle visa några grejer som jag köpte. Sedan fick vi en del gratisgrejer med, alltid välkommet.

Om någon har missat det så är det så att jag gillar många av Elodie Details grejer... Å eftersom de hade mässpris på alla sina grejer så blev det självklart lite till Nova... Dregglis, napphållare och en StrollerPal.

Till min Nova blev det en Nova Star tröja.

Tidigare i veckan fyndade jag denna fina kjolen, även den Nova Star. Sååå fin tycker jag, Novas första kjol. ♥ Köpte den i stl 74, tänke så hon kan ha den till vår/sommaren sedan med.

Vilken resa...

Då var vi inne i Mars månad, kan man säga att det är vår nu då? :) Vissa dagar nu har vart helt underbara, fint väder med mycket sol. Denna veckan har de blivit lite mindre bloggande som ni säkert märkt. Anledingen till det är att jag har vart en galet trött mamma....

Nova är världens underbaraste, MEN denna vecka har hon inte vart helt nöjd. Måndag kväll och stor del av tisdagen var sååå jobbiga.. Vi åkte bil en del och det passade INTE alls den min lillskrutta.. Hon skrek och grät och inget passade, jag sjung alla sånger jag kunde, och försökte trösta så gått det gick. Tillslut fick vi stanna bilen och jag tröstade henne en stund. Då blev hon glad på någon sekund. Så jag satt med henne i knät en stund så hon fick återhämta sig från skrik & gråt attacken. Desvärre så hann jag inte mer än sätta ner henne i babyskyddet förrän hon började skrika och gråta igen. Men vi var ju tvugna att ta oss hem, så det var bara att köra. Hemska bilfärd... När vi kom hem sedan var jag heeeeeelt slut.. Som tur var Novas pappa hemma. Han hade även lagat middag när vi kom. Jag var så otroligt trött så jag la mig före kl 22, vilket är otroligt ovanligt när det gäller mig.. Utöver detta har de vart svårt att få henne att somna på dagen, måste vara någon utvecklingsfas som spökar.

Så igår hämtade vi krafter ute i solen. Långpromis och lunch ute i det fina vädret tillsammans med en annan mamma & bebis. Å idag har vi "bara" vart hemma, otroligt skönt. Pysslat lite och vilat, Nova har vart lite piggare och gladare idag. Tror rutinerna hemma är viktiga för Novis, extra viktiga dessutom i perioder när det händer mycket.

Imorgon ska vi med mammagänget till Svenska Mässan här i Göteborg på "Baby & Barn mässan". Hoppas de har massor med roliga saker. Det ska bli skoj att gå dit iallafall.


Här ser ni bilden jag tänkte lagt upp i måndags. Nova på sne.


RSS 2.0