Här går det framåt!


Här kommer dagens två bilder från Instagram. Vilket innebär att vissa av er redan har sett dem. De beskriver iallafall läget här hemma idag. Nova kryptränar för fullt. Hon varierar nu mellan kryp/hasa. Så nu säger de snart bara svisch och så är det enbart att krypa som gäller.

Igår fick Bellatrix flyga fritt för första gången. Dock flög hon inte så mycket utan satt mest på voljären och kika på Bilbo. Än så länge får hon bara vara ute under ordnade former en liten stund när vi är med. Hon är ju inte van vid fönsterrutor mm ännu. Så det gäller att vänja dem långsamt med miljön så de blir trygga. Som ni ser på bilden så sitter Bilbo på Bellas bur och snattrar. Han har flygit några varv i lägenheten, men sedan sitter han helst hos Bella. Ska bli spännande att se dem ihop sedan.

Mors dag

Idag blev jag väckt med frukost på sängen av min dotter. Jag gissar på att hon fått viss hjälp av sin pappa... Det blev både god frukost och paket, och massor med pussar såklart!


Liten Nova ca 3 månader gammal.

SOL

Det är väl ingen som missat solen antar jag? Vilket sommarväder! Dessvärre är vår lillskrutta förkyld för första gången, så vi får hålla oss inne en del. Lite tråkigt när de är så fint väder. Det blir dessutom galet varmt här i lägenheten på dagen, puh.. Så det gäller att vädra så gott det går. Själv tänkte jag passa på att sola på balkongen en stund sedan när Nova sover middagsvilan.

Såhär ser det ut när man ska ta kort på Nova. Bara på någon sekund är hon framme och ska ta kamera.

Nova åtta månader



Idag blir vår lilla guldklimp hela åtta månader gammal. Varje vecka, ibland dag, händer det något nytt. Så det gäller att hänga med i utvecklingen, för den går fort!

Nova tycker om: Krama och pussa, helst mamma eller pappa när någon av oss vart borta. Shoppa! Titta runt i affärer, kika på folk och le. Busa omkring på golvet, helst dra i sådant man inte får, som tvättställningen. Läsa böcker, helst djurboken med ljud. Dra i gräset ute.

Nova tycker inte om: Att ta på sig kläderna på skötbordet.

Nova äter: Matpuré, gröt, välling, frukt, majskrokar mm. Hon börjar få smaka på mer och mer nu. Delammas fortfarande till viss del.

Nova sover: Nattningen börjar vi med strax innan kl 19 och så somnar hon strax efter det ungefär. Just nu har hon sovit lite oroligt och vaknar ofta 1-2 gånger på natten. På dagen sover hon två gånger.

Nova kan: Hasa sig både framåt och bakåt på golvet. Balanserar i kryp-position, sitter stabilt själv, kan även lägga sig ner själv. Säga "vovvov" och " maamaamaa". Nova kan kramas och det nyaste är att grabba tag i sin mammas ansikte och pussas.

Novas klädstorlek: Stl 68-74 beroende på plagget.

Nova är: Busig, fartfylld, kramig

Kundvagn

Dagarna går i rasande fart, och jag insåg just att jag vart ovanligt dålig på att uppdatera bloggen. Dock blir det en del bilder på instagram, fiffig app det där. Idag har vi iallafall haft besök av Novas moster, och sedan blev det en sväng till Ikea. Sedan behövde vi handla en snabbis på vägen hem, trots att det snart var pyjamasdax för Nova, så jag gjorde mig redo för en mindre rolig mathandling. Men, det gick sååå bra. Jag kom på något som Nova inte hade gjort tidigare, nämligen...

Här ser ni min gulletjej åka kundvagn för första gången. Det var väldigt poppis vill jag lova, hon skulle kika på allt och pratade på för fullt. ♥

Bellatrix


Idag välkomnar vi en ny familjemedlem, Bellatrix.

Bilbo, vår första nymfkakadua har vart så ensam sedan Archimedes tragiskt nog försvann till pippihimlen förra veckan. Så vi har diskuterat mycket fram och tillbaka hur vi skulle göra. Tillslut kom vi fram till att Bilbo skulle få en kompis. Bilbo, som sedan visade sig vara en hona. Därför har vi nu döpt nästa nymf till Bellatrix, Bella, trots att det förmodligen är en hane. Än så länge så ska Bella vara i karantän och vi ska försöka hålla dem ifrån varandra så länge som möjligt. Ska bli spännande att se hur länge det dröjer till Bilbo upptäcker nykomlingen... ♥

Albus 3 år

Jag måste erkänna att jag var en hemsk matte i helgen och helt glömde av att min fina Albus fyllde tre år. Detta är något jag brukar ha full koll på och vovvarna får alltid tårta och paket på sin födelsedag. Detta kom vi på dagen efter, såå typiskt. Så GRATTIS finaste busvovven Albus på tre års dagen! 11 maj såklart!

Här är lille Bus tre veckor gammal. Det är först gången vi hälsar på honom hos uppfödaren.

En av de första dagarna hemma, Albus åtta veckor.

Mini Albus tillsammans med Cooper. Tänk vad stor vi tyckte att Cooper var. Men det dröjde inte länge innan Albus växte om honom.

Jag och Albus på valpkurs. Här är han ca 16-20 veckor.

Albus och lillmatte. ♥

Regn....


Nu är vi hemma igen efter en tur på stan. Det var skoj att träffa alla mammor och deras bebisar. Nova var glad och pratade för fullt med sina nya kompisar. Idag fick Nova inviga regnskyddet till sittdelen på vagnen. Tyvärr måste jag väl säga, fyy vilket väder! Så det var riktigt skönt att komma hem och mysa. ♥

Mot stan!

Nu ska jag och Novisen fixa oss i ordning och åka in mot stan. Hade först tänkt att vi skulle promenera in, men vädret ser inte såå skoj ut. Hoppas det vänder i eftermiddag. Idag ska vi nämligen träffa mina "jobb-mammor" och alla bebisarna såklart. Efter att jag fick Nova i september är det fem stycket till bebisar som kikat fram. De flesta av dem har vi inte sett på länge, så det ska bli väldigt skoj. Får se hur skoj Nova tycker det är bara, att äta lunch på café... Shoppa gillar hon, så gå på stan en sväng blir nog inga problem.


Instagram


Jag hade ju heeelt missat att Instagram äntligen finns på androider/smartphones. Vilken grej! Så nu testar vi det ett tag. Någon mer som har? Rosasophia heter jag där iallafall. :)

Härliga vår



Idag har vi passat på att vara ute i solen, det är ju så härligt med våren! Nova älskar att vara ute, hon pratar på för fullt. Hon har även upptäckt gräset, något som är väldigt spännande att dra i... Sedan så är Novisen extra söt i sin vårmössa med. ♥

♥ Archimedes♥


Idag så flög vår fina Archimedes vidare till de rosa molnen. Han har varit lite dålig på senaste tiden, så det var inte helt oväntat. Men ändå, oavsett vad det är för djur så är alla för oss en familjemedlem, och där med otroligt tråkigt när de lämnar oss. Det är verkligen det sorgliga med att ha djur, de försvinner för snabbt. Archimedes var en regnbågsfärgad undulat som alltid har vart pigg och glad. Han skulle ha fyllt sex år nu i slutet på maj. Så nu hoppas vi att han får det bra med våra andra pippisar som flyger bland de rosa molnen. 
Vi kommer att sakna dig.


Hemmamys


Gulliga Novisen som älskar sin giraff, helst att bita på ena örat.

Idag är vi hemma och myser och pysslar. Igår var vi ute från förmiddag till kväll i det underbara vädret, det gäller att passa på. Vilket visade sig var bra tänkt, för idag är det grått och trist ute. Men de passar oss ganska bra idag ändå. Idag ska jag nämligen bland annat ta itu med vårt tvättberg... Sedan är det ju bara ett par timmar till helgen startar igen, underbart med kort vecka!

Kosläpp



Kalven på bilden längst ner till vänster är ju fööör söt! Det fanns massor med fina små kalvar som man kunde klappa. Notera även Novas reaktion på bilden längst ner till höger. Hon var jätteglad när alla kossorna busade omkring!

Sedan åt vi lunch/fika i de underbara vädret. Nova tycker redan om picknick, precis som resten av familjen.

Sedan blev kossorna trötta och vilade sig i gräset. Dessa två var för söta tycker jag...

Det blev som sagt en heldag ute. För efter Kosläppet åkte vi hem och hämtade vovvarna och fortsatte ut till havet. Såklart skulle vovvarna få vara med och njuta av det härliga vädret. Framförallt när det var Coopers födelsedag. ♥

Cooper 5 år

♥ Störst idag, världens bästa Cooper blir hela fem år gammal. ♥
Tänk att vi har haft honom hos oss i snart fem år nu, galet vad tiden går. Vår fina Cooper, GRATTIS på din födelsedag!

Jag och min Cooper. ♥


Cooper liten valpis + Cooper på sin 5 års dag. ♥

I övrigt har vi haft en helt UNDERBAR 1 Maj! Vi har vart ute hela dagen i det härliga vädret. Nu är vi väldigt trötta, så jag återkommer imorgon med ett "1 maj inlägg". Jag har nämligen en hel del bilder som ska kollas igenom, så håll utkik imorgon! Hoppas ni haft en skön dag i solen!

RSS 2.0