Nova 1 vecka

Idag är våran lilla Nova en vecka gammal. Dagarna går tokfort, vet inte vart tiden tar vägen. Vi lär känna varandra mer och mer för varje dag. Så det blir lättare att se vad det är hon vill mm. Vår härliga lilla tjej! Idag har vi vart på en härlig höstpromis. Så långt jag promenerade idag har jag inte gjort sedan i början på sommaren. Så det var nytt rekord. Jag var otroligt tröttis när vi kom hem, men skönt att äntligen orka gå liiiite längre. Cooper & Albus var väldigt glada att få lite aktivering. Vi hade med lite godis så de fick lite träning med. Senare tittade Nina & Mattias förbi på lite kaffe och bebismys. <3


Kärlek. <3

Starten...

Tänk, idag är det en vecka sedan.. Jag hade just uppdaterat bloggen. Vi hade vart hos BM tidigare på dagen och började ställa oss in på att de kunde ta ett tag till innan bebisen ville komma ut. Men tänk vad fel vi hade.... Så för exakt en vecka sedan, vid ungefär den här tiden, så startade det med att vattnet gick. Jag ringde in till förlossningen för säkerhets skull, övertygad om att vi skulle stanna hemma och vila under natten och komma in på morgonen. Men de ville att vi skulle komma in på en koll redan på kvällen/natten. Vi packade de sista grejerna och tog med de för säkerhets skull. Men med tanken om att vi snart skulle vara hemma igen. Påväg till förlossningen så blev värkarna kraftigare. Å väl där visade det sig att hem skulle vi inte komma den natten. Men istället kom vår lilla Nova. Helt underbart!


Två av mina fina älsklingar.

Total lycka

Bloggandet har uteblivit pga det vi länge har väntat på, vår bebis! <3

Torsdag den 22 september kl 03.20 föddes vår dotter Nova.


Hon vägde 3210 g och var 49 cm lång. Allt gick väldigt fort. Vi mår jättebra allt tre. Helt underbart att ha vår bebis hos oss nu. Vi stannade på BB i två dygn och är nu hemma. Det är obeskrivligt vad man kan bli helt tagen av en sådan liten varelse. Är hon verkligen vår? Underbara Nova, vår lilla prinsessa. <3


Nova morgonmyser i sin pyjamas på BB.


Lilla lilla Nova, i sina allt för stora kläder, precis påklädd inför hemgång från BB.


Finaste Nova sover gott i sin korg hemma. <3

Vecka 40

Idag går vi in i vecka 40. Tänk, nu är vi inne i "sista" veckan. :) Sen om bebisen vill stanna i magen längre än så, de får vi se... Sammanfattningsvis så är iallafall bebisen helt klart nu och redo att möta världen.

Bebisen är lite över 50 cm lång och väger strax under 3,5 kg vid denna tiden. Men det varierar såklart massor beroende på vad det är för en liten bebis, men cirka iallafall.

Bebisen i vecka 40. (Bild lånad från http://se.babycenter.com)

Nu är alla bebisens saker fixade och klara. Kläderna tvättade, alla saker på sin plats, bara liten som fattas. :) BB-väskan är delvis packad med. Svårt att packa allt i förväg. Vissa saker vill man ju kunna använda ändå. Även saker till nessesären är grejer jag använder dagligen, så de får stå redo i skåpet istället. ;) Men bebisens grejjer och lite annat är iallafall packat.

Idag var vi på MVC. Förhoppningsvis sista gången innan bebisen kommer.... Men troligtvis får vi väl gå dit nästa vecka med.. Vi får se vad den lill* bestämmer sig för. Allt var bra iallafall. :) Bebisen var ju fixerad redan vid förra besöket för två veckor sedan, och så även idag. Magmåttet hade ökat lite med, så bebisen ligger bra i sin kurva. :)

Efter MVC åkte vi och handlade mat och även till Blå Stjärnan för att köpa fågelmat och extra goa tuggben till Cooper & Albus. Eftersom de inte får samma aktivering nu när jag inte orkar busa omkring med dem så kände jag att de var värda lite tuggisar. De gäller att klura på allt som är bra aktivering med. :) Dessutom träffade vi en mini-liten kändis på Blå stjärnan med, i butiken. Den lilla kattungen som vart fast under en ica-butik i Göteborg, som man kämpat med att få loss en tid. Nu var den nybadad och såg ut att må bra. Den var såååå liten, och såååå söt.

Väl hemma blev vovvarna som vanligt tokglada när vi kom, fast vi inte vart borta så länge. När de sedan insåg att de skulle få följa med husse och springa blev de ännu mer glada. Så de fick en lång löprunda och sen kraschade de i soffan hemma. Dock blev de genast pigga igen när de fick sina tuggisar.


Mmm...


Albus tyckte att tuggbenet var väldigt smaskigt.


Cooper var som vanligt skeptisk en stund. Men när Albus tuggis nästan var slut, DÅ började Cooper med sitt... Knasvovve där...

1 vecka till BF

Idag är det en vecka till BF enligt RUL.... Tänk vad långt fram i tiden de kändes som när vi var på ultraljudet i April. Men nu är vi snart där, längtar så. Lill* bebisen kom gärna nu med en gång! Allt är fixat och klart. :) Idag har vi färgat en Baby Björn bärsele. Den är använd sedan tidigare och var därför tvättad och lite blekt. Men nu är den svart och fin. Ska se om jag kan få nåt bra foto på den imån när den är torr. :) Imån ska vi för övrigt till MCV. Förhoppningsvis sista gången innan liten kommer....

Krasch x 2

Dagen idag började toppenbra. Jag sov nämligen huuur bra som helst nästan hela natten, vilket var längesedan, förutom ett par nattliga turer till toaletten då.. Ska bli skönt att slippa dem sen. :) Sedan har jag pysslat lite, tvättat och sådant skojsigt.

Fixade även i badrummet lite och ur ena skåpet föll min fina, superbra hårolja... :/ Flaskan var såklart i glas och gick självklart sönder... Dock blev de inte så många glasbitar, men dock massor me olja-klet. Såå typiskt!! Jag fick plockat bort de mesta av glaset och torkat lite, men med tanke på hur smidig jag är för tillfället så gick de så där bra...

Tur i oturen var att vi tidigare bestämt att vi (Anders) skulle storstäda badrummet idag. Ta undan saker som stod uppe på skåpen mm, så de inte finns något som kan ramla ner på bebisen sen, när den är på skötbordet. Då händer såklart olycka nummer två.... På nåt sätt så fick Anders för sig att ta med vår keramikflaska med Yes, som vi har i köket, in i badrummet.  Yes är troligtvis de enda som löser upp oljan, men vi hade ju en flaska i plast i städskåpet... Suck.. Iallafall, Anders stöter till flaskan som kraschar i golvet.. Inte heller på samma ställe som den förra, utan längre bort i badrummet. Min fina rosa diskmedelsflaska... En oviktig sak egentligen.. Så nu måste jag skaffa en ny diskmedelsflaska.. Å de är bara en rosa som gäller..


Min fina kraschade flaska..

För övrigt så städade min prins badrummet jättebra.. <3 Puss till dig älskling! <3

Väntan

Då var det söndagskväll igen. Galet vad veckan gått fort. Nästa vecka är planen att ta de extra lugnt hemma, och bara vänta in bebisen. Som vi nu hoppas kommer jättesnart. Svårt för mig att göra så mycket, får en hel del sammandragningar nu, så fort jag gör något. Packa Bb-väskan denna veckan är även planen, börjar bli dax nu. Idag söndag, nio dagar till BF. Blir spännande att se vilken dag bebisen verkligen kommer. :)

Myslördag

Idag har vi haft en myslördag. Tagit det lugnt hemma och sedan ut på stan en sväng för lite shopping. Kikade in på Lindex för att se om de fått in amningslinnen ännu. Å gissa om jag blev förvånad, för de hade det! Toppenbra! Så nu har ett svart linne flyttat in i min garderob. :)

På eftermiddagen åkte vi ut till Hönö. Väl där blev det kaffe med nybakad kardemummakaka som mamsen hade bakat. Smarrigt! Sedan hann vi med lite bus i trädgården med vovvarna innan regnet kom. Helgen är bra den, skönt att vara lediga ihop. :)

Underbara fredag!

Ännu en dag med fint väder. Desutom är det fredag, bästa dagen på veckan. Dock kände jag mig som en dålig matte idag.. De var så himla fint soligt väder, å jag orkar ju knappt gå nån promis längre. Så vovvarna fick vara ute i 15 minuter i min slow motion takt. Å de ville inte alls gå in, ååå vad jag kände mig dum. Jag som själv älskar att gå långpromis med mina små hjärtan. Tänk vad vi ska promenera sedan när bebisen kommit. Det blir många barnvagnspromisar. :)

På eftermiddagen kom min prins hem från jobbet, via affären. Så vi drack kaffe på balkongen, lyx att kunna sitta där två dagar i rad. Lite senare tog Anders vovvarna med ut på en lång löprunda. Så de små fick sin motion iallafall. Framförallt Albus behövde det, han var heltokig idag. Satte igång att gnaga på vardagsrumsmattan! Dock hoppade han och busa samtidigt, så det var väl för att visa upp all energi han hade. :P Så istället fick han ett tuggben, som han sprang omkring med en stund. Han släppte de inte ifrån sig utan tuggade tills sista biten. :)


Gammal bild på Bus, han är ca 9 månader.


Ännu en gammal bild på Cooper & Albus. Albus är bara några månader gammal med valpiständerna kvar. Denna bild beskriver Albus huuur bra som helst. Han är fortfarande likadan. Han ser helgalen ut när han leker. Hoppar runt som en tok och visar gärna så många tänder som möjligt. Även Cooper gillar denna lek, men han brukar ta de lite mer lugnt... Ska försöka få en likande bild från nutid, så ska ni få se vad jag menar. :)

SOL

Tro det eller ej, men idag tittade SOLEN fram. Helt underbart, nästan så man vant sig vid att de ska vara grått och regnigt. Detta firades med flera timmar på balkongen. :) Lillasyster Clara kom förbi med lunch och fika.


Kräft och räksallad från Paprika. :)


Clara i solen. :)


Albusen myste på en filt brevid. :)


Till efterrätt blev de supergod glass, himelsk röra & blåbär/hallon, i mina favvis skålar och såklart kaffe. Mmm..


Cooper & Albus väntar på "varsegod" så de kan ta sina tuggben. Jobbig matte de har som ska ta kort mitt i denna väntan... :P

Vecka 39

Idag går vi in i vecka 39.... Tänk vad länge det kändes att man skulle vänta (ungefär) 40 veckor tills bebisen skulle komma. Å nu är vi snart där! Såå spännande!

Idag har jag och vovvarna vart ute på Hönö och myst. Vilat oss och även lekt i trädgården. Cooper älskar när han får springa omkring och hämta en leksak som jag kastar. Han kan hålla på nästan hur länge som helst. Jag kastar, han hämtar, så kampar vi lite, jag kastar, han hämtar osv... ;) Med Albus blev de lite lydnadsträning och moment. Vilken fokus han har den lille! Han är verkligen laddad och fokuserad när man tränar med honom. Efter de var jag heeeelt slut... Så då blev det in och vila igen. Efter det kom Anders och mamsen & papsen från jobbet och då blev det kaffe. <3

Två veckor till BF

Idag är det två veckor, 14 dagar, till vårt BF. Tänk, snart har vi vår lill* bebis här hos oss. Vi är nu inom tiden för "normalförlossning" då de flesta bebisar tittar fram från denna tid, och tills två veckor efter BF. Men vi hoppas självklart att liten kommer snart, längtar så!


Bebismagen som nu, enligt mig, blivit gigantisk. Cooper vill leka som vanligt.. ;)


Magen, 38 fulla veckor.


Älsklingen, Cooper & Albus har vart ute å sprungit långa rundan. Strax innan de kom in satte regnet igån att ösa ner igen, hua.. Som tur var hann de inte bli så blöta.


Väl inne blev de bus på hög nivå, dragkamp är en av de bästa lekarna.


Såhär kan de hålla på i evigheter... :)

Ny matta :)

Idag har vår nya fina hall-matta kommit. Cooper & Albus älskade den.
Den är fluffig och hur skön som helst att gå på. :)


Albus busar runt på nya mattan, vilken lycka.


Albus. <3 Mattan är lite gråare i verkligheten än vad den ser ut att vara på bilden. På bilden ser den nämligen lite ljusare ut... Vi är såå jättenöjda med vår nya mysiga matta.


Cooper tycker att om man ska sitta på golvet så ska man leka också, så han hämtade snabbt en leksak. Söthunden. <3

Annars har jag haft en tröttisdag.. Sovit mycket, dock har de mest regnat och vart grått ute, så de gjorde inte så mycket känns de som. Får väl passa på att vila så mycket jag kan nu. ;) Dock har jag fått gjort lite idag iallafall. Ett projekt som fått vänta länge på att startas, genomgång av kökskåpen. Dessutom har jag ett skåp som ofta omnämns som brötskåpet, eller liknande, för det är alltid rörigt. De ska nu bli superordning är tanken. Känns bra att ha städat ur allt innan bebisen kommer. För sedan lär man inte ha tid att sortera och städa skåpen på ett tag...

Bebisen håller tempot uppe som vanligt, otroligt aktiv är den lill*. Imorse när älsklingen gått till jobbet så tog de en evighet innan jag somnade om, för liten ville tydligen vara vaken. ;)

BM besök

Idag har vi vart på MVC. Det var bra med både mig och bebisen. Bebisen hade växt en hel del sedan sist. Dessutom låg den i jättebra läge, hade sjunkt ner ordentligt och fixerat sig. :) Så liten verkar vara beredd på att komma ut snart, toppen tycker vi. Vi skrev även en sammanfattning för hela graviditeten. Känns helkonstigt.. Känns på nåt sätt som om det inte var alls längesedan vi var där de första gångerna.. Samtidigt som tiden många gånger har gått sååå långsamt..

Igår fyllde som sagt min älskling 25 år. Självklart firade vi detta, dock på lagom nivå. Man kan ju inte göra allt som vanligt nu i nionde månaden.. ;) Så jag kunde ju inte direkt hitta på nåt jippo som var för fartfyllt eller resa bort nu, med tanke på bebisen. Men de blev en väldigt bra dag iallafall. Det började med att jag gick upp 04.45 och gjorde frukost, fixade tårta, tog fram paket mm. Sedan fick prinsen frukost, tårta och massor av paket vid sängen. Han toksov när jag och vovvarna sjöng ikapp. ;) Efter jobbet fick han order om att skynda sig hem för jag hade planerat kvällen, hemlis såklart. Först var vi på bio och fikade. Efter bion var vi på Heaven 23 och åt middag. Lite speciellt och sitta och äta middag så högt upp och titta ut över större delen av Göteborg. Vi hade en jättemysig kväll helt enkelt. Efter det hämtade vi vovvarna som var hos Nina och busade, tack Nina att du passade dem! :) Efter det var vi supertrötta, somnade på rekorttid tror jag. :)


Anders morgontårta. Lager med banan, jordgubbsylt, grädde & non stop på toppen. Blää om ni frågar mig, jag brukar inte ens smaka. Dock är detta något som prinsen alltid vill ha på födelsedagen, så det är bara till att fixa det. Sedan följde resten med honom till jobbet. :)


Albus tyckte det var väldigt spännande med alla paket i sängen, och framförallt tårtan och frukosten. Så han knödde ner sig på de lilla utrymmet som fanns.. ;) Cooper tyckte att de var alldeles för tidigt på morgonen. Så när han insåg att han inte skulle få någon smakbit så kröp han in under täcket igen.. ;)

Vecka 38 & Älsklingen 25 år

Idag går vi in i vecka 38. De firade bebisen med att ha en extra busig dag. Idag har liten hållt igång nästan hela dagen, och haft hicka så många gånger att jag tappat räkningen. ;)

Idag har jag även klippt mig, äntligen. Luggen var så lång att jag knappt såg alls... Det blev även blonda slingor. :)

Att min älskling Anders fyller 25 år idag är ändå största händelsen. :) Stort grattis till dig min prins. Självklart firade vi detta. Dock är jag supertrött nu, så de får bli ett inlägg om det imorgon. :)

Förlossningsinformation

Puh, nu har dagarna gått sådär tokfort igen. Slutet på förra veckan bara rusade iväg. Förberedde inför älsklingens kalas som vi hade i lördags. Han fyller år nu på onsdag. :) Så mellan allt fixande har jag vart heeeelt slut. Därav uteblivet bloggande... 

Igår var vi även och handlade en sväng. Skulle nog nästan våga säga att de är de sista, innan bebisen kommer. :) Dock ska vi väl köpa lite blöjor och så, men annars. ;) Vi var på Babyproffsen å köpte ett skötbord. Ett som man hänger på väggen, de passar bäst i vårt badrum. Sedan var vi en sväng på H&M och Lindex och köpte amningsbh och t-shirt till mig. Dock hade jag velat ha linnen.. Men de va sluuuut, och de var slut hos leverantören med desvärre. Så de visst inte när de skulle få in nya.. Så de gäller väl att hålla utkik. Ingen som vet var de finns amningslinne annars? Som inte kostar 500kr st då, känns lite onödigt för ändamålet.

Idag var vi på förlossningsinformation på Mölndals sjukhus, i Aulan. Informationen gällde både för Mölndal och Östras sjukhus. De var väldigt givande faktiskt. Vi fick allt med oss lite ny kunskap som hjälper till att förbereda inför den stora dagen, Litens ankomst, oj vad vi längtar! <3

RSS 2.0